Dug på vindue COLOURBOX23910286.jpg
TEMA: FGU’s forsømte første år

FGU-lokaler kriti­seres af tillidsfolk, ledere og elever

Mange af lokalerne, som bruges til undervisning på FGU, har ikke den standard, de bør have, lyder det fra såvel lærer-repræsentanter, ledere og elever.

Andreas Antoni Lund

Colourbox

11. september 2020

Hovedparten af lokalerne på landets 27 FGU-institutioner er ikke i en ”acceptabel stand”, her et år efter at uddannelsesstederne åbnede dørene.

Det viser en undersøgelse, som Uddannelsesbladet har foretaget blandt FGU’ernes tillidsrepræsentanter, skriver det politiske fagmedie Altinget.

Altingets artikel

 - Man har overført bygninger, som er så piv-utætte, at de er hundekolde at sidde i om vinteren. Der er bygninger med råd og svamp. Der er bygninger, som er fuldstændig uegnede til undervisningsbrug, siger formanden for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan til Altinget.

Lokaler i den dårlige ende for ungdomsuddannelser

Både ledere og elever genkender billedet.

- Jeg kan godt genkende billedet af, at vores lokaler ikke har den standard, de bør have. Særligt når man sammenligner med andre ungdomsuddannelser. Vi ligger klart i den dårlige ende, siger Lone Hansen, der er rektor på FGU Hovedstaden og næstformand i FGU Danmarks direktør- og rektorkollegium, til Altinget.

Elevorganisationen Modstrøm hæfter sig især ved, at der flere steder er små undervisningslokaler og dårlig udluftning.

TEMA: FGU’s forsømte første år

Uddannelsesbladets undersøgelse viser desuden, at 17 procent af tillidsrepræsentanterne ikke mener, at skolernes IT fungerer acceptabelt.

Også det billede genkender rektor på FGU Hovedstaden og næstformand i FGU Danmarks direktør- og rektorkollegium Lone Hansen.

Del siden på: