Aktuelt

Du skal stemme om din nye overenskomst

Langt de fleste medlemmer af Uddannelsesforbundet får mulighed for at stemme om overenskomstresultaterne senere på foråret. Når de offentlige overenskomster er på plads, går forhandlingerne om række mindre overenskomster for privatansatte medlemmer i gang.

Er du ansat på af en af Uddannelsesforbundets statslige overenskomster på erhvervsskoler, AMU-centre, FGU, VUC eller erhvervsakademier, skal du stemme om din nye overenskomst i løbet af foråret. Det samme gælder, hvis du arbejder på et kommunalt sprogcenter, i den kommunale beskæftigelsesindsats eller i ungdomsskolen. 

Offentligt ansatte medlemmer af Uddannelsesforbundet får sammen med medlemmer af andre fagforeninger, der arbejder i staten, regionerne og kommunerne, mulighed for at vende tommelfingeren op eller nedad til OK24-resultaterne i løbet af foråret.

Nogle af Uddannelsesforbundets privatansatte medlemmer fik deres overenskomster fornyet i 2023 sammen med hovedparten af de privatansatte lønmodtagere. Der er dog en del af forbundets medlemmer på private arbejdspladser, der først får fornyet deres overenskomst i løbet af 2024. Det er medlemmer, der arbejder hos oplysningsforbund, i daghøjskoler, på STU-tilbud og en række af de private sprogcentre. 

Få informationer digitalt 

Når der er indgået aftaler med arbejdsgiverne om konkrete områder, så inviterer Uddannelsesforbundet til onlinemøde, hvor resultaterne præsenteres, og hvor der bliver mulighed for at stille spørgsmål til resultaterne af OK24-forhandlingerne.

Du kan følge med i overenskomstforhandlingerne på Uddannelsesforbundets hjemmeside og i nyhedsbrevet Medlemsposten, som løbende vil holde dig opdateret med udviklingen i overenskomstforhandlinger. 

Læs mere på www.uddannelsesforbundet.dk/foelg-ok-forhandlinger

Der forhandles ved flere borde 

Ved det store OK24-forhandlingsbord bliver der først forhandlet med de offentlige arbejdsgivere om blandt andet fælles generelle lønstigninger i de kommende år og andre krav til de nye overenskomster, der går på tværs af alle faggrupper.

Derefter skal Uddannelsesforbundet og andre fagforbund i gang med at forhandle om de krav til ændringer i overenskomsterne, der udelukkende gælder for Uddannelsesforbundets medlemmer.  Overenskomstforhandlingerne forventes at løbe frem til midten af marts. 

Dato
Af
Foto
Foto: Jens Bach