At stoppe en flod med to hænder

Forfatter
At stoppe en flod med to hænder
Forlag
Byens Forlag
Antal sider
230
Pris
209,95 kroner
Bogen får
Denne bog, der er en novellesamling, skal læses langsomt. Og gerne i bidder, som novelleformatet indbyder til. Det letflydende sprog og de enkelte historiers klare pointe gør, at en ivrig læser suser igennem teksten. Det er lidt synd, og udløser et lille pædagogisk suk i denne anmelder. Altså på forhånd.

En god læseoplevelse kan ikke måles og vejes.  Men samtlige noveller i “At stoppe en flod med to hænder” giver stof til fordybelse og samtaler. Der er inspiration til at gå på opdagelse i det menneskelige sind og en palet af forskellige miljøer.

“I sine historier om almindelige mennesker, der oplever verden på ualmindelige måder, viser forfatteren, hvordan grænsen mellem vores indre og ydre liv ikke altid er lige nem at finde”.

Elvin Misimovices noveller er velegnede til både selvstændig frilæsning, studiekreds og undervisning. Eller højtlæsning som optakt til debat. På ungdomsuddannelse og i regi af folkeoplysning for voksne.

I teksten forekommer enkelte slemme “sprogblomster” (forkert bøjning af verber). Som bonus følger så til gengæld ord og begreber, der ikke indgår i aktivt ordforråd for de fleste – for eksempel “bistader”, “civil anholdelse”,  “overspringshandlinger”.

Om bogen 

  • Forfatter: At stoppe en flod med to hænder
  • Forlag: Byens Forlag
  • Antal sider: 230
  • Pris: 209,95 kroner.
  • Bogen får ✓✓✓✓✓

Denne anmeldelse er udtryk for skribentens vurdering.

Dato
Af
Anmeldt af Marianne Bindslev