Randi er smidt ud af gruppen

Forfatter
Ditte Gøricke Jensen og Pernille Hedegaard Bøgh
Forlag
Frydenlund
Antal sider
192
Pris
299,95 kroner
Bogen får
“Randi er smidt ud af gruppen” er en meget anvendelig værktøjskasse til at skabe lærende fællesskaber gennem forebyggelse af konflikter og konflikthåndtering i en klasse, samt skabelse af gode, positive dynamikker i fællesskaberne.

Forfatterne, Ditte Gøricke Jensen og Pernille Hedegaard Bøgh, har begge en solid baggrund i drama og pædagogik, hvad især øvelserne bærer præg af. Der er også et solidt teoretisk fundament om konfliktens væsen og bestanddele, som er jordnært, anvendeligt og koblet til de praktiske øvelser.

Hverken teori eller øvelser fremlægges dog som noget kategorisk og indiskutabelt, men i højere grad som en fleksibel og inspirerende værktøjskasse. En stærk side er, at målet for bogen er skabelse af stærke læringsfællesskaber – ikke kun fraværet af konflikter – hvilket skaber et positivt mål for både underviser og elever.

Bogen er især beregnet på undervisere på ungdomsuddannelser og udskolingsniveau. Hvis man i øvrigt arbejder med unge, vil man også kunne få glæde af bogens teori og praksis. Den grundlæggende teori om konfliktens væsen og løsning gælder ikke nødvendigvis kun for unge, øvelserne vil kunne anvendes bredt.

“Randi er smidt ud af gruppen” kan anbefales, både som inspirerende læsning, og som grønspættebog til at have stående på hylden eller liggende i tasken.

Dato
Af
Anmeldt af Martin Dybdal