Hvad er god politisk dannelse?

Forfatter
Af Anja Besand, Tilman Grammes m. fl.
Forlag
Columbus
Antal sider
223
Pris
200 kroner
Bogen får
Hvad er god politisk dannelse? Det giver flere tyske forfattere i denne bog deres bud på, og også hvordan man skaber det.

Man kommer langt omkring. Blandt kapitlerne er der titler som “Hvor politisk må min undervisning være?”, “Hvordan udvikler jeg temaer?” og “Hvordan integrerer jeg faget i en demokratisk skolekultur?” Alle kapitler er velskrevne, grundige og informative. De er også læsevenlige, har faktabokse, inspirerende opgaver og forslag til videre læsning

Bogen er overordentlig interessant og giver en grundig indføring i det overordnede emne. Den leverer også afsæt til undervisningspraksis. For eksempel er der i kapitlet “Hvordan skaber jeg lærer-elev-relationen?” en behandling af de asymmetriske lærer-elev-relationer, og hvordan man skaber respekt for læreren ved at anvende gensidig accept og anerkendelse som motivation.

Bogen henvender sig i første række til undervisere i samfundsfag – næsten uanset niveau – i grundskole, på gymnasieniveau eller for eksempel AVU. Lærere med elever, der ikke lige er ”strømlinede”, vil kunne finde et nyttigt, struktureret videns- og reflektionsrum i bogen. 

Den vil også kunne anvendes i andre fag med stort udbytte, blandt andet hvis man har amerikansk politik på programmet i sin engelskundervisning. For eksempel behandles “kontroversitet”: Hvordan behandler man emner i klasserummet, der er kontroversielle i den offentlige diskurs som blandt andre Donald Trump, så man får udbytterig undervisning uden forstyrrende konflikter og skænderier.

Dato
Af
Anmeldt af Martin Dybdal