Hjemmearbejde, skolearbejde
Nyhed

Corona: Christian er gået i gang med at undervise virtuelt

Christian Rigelsen skal til at kaste sig ud i at undervise sine erhvervs­skole-elever via computer­skærmen. Det er udfordrende, men også en mulighed, mener han.

Andreas Antoni Lund

Colourbox

17. marts 2020

På Rybners Tekniske Skole har man arbejdet på at mødes virtuelt siden 2016. Lærerne har brugt Skype til at holde møder, og arbejdet digitalt med eleverne via Moodle. Det er stort set den måde, de har benyttet virtuelle rum.


Men efter at regeringen har lukket alle offentlige skoler i mindst to uger, er der flere af skolens lærere, som nu skal til at undervise på digitale platforme, og virtuel undervisning og virtuelle møder på team-niveau er på mange måder nyt for lærerne.

Dybest set er det her helt nyt for mig. Men jeg føler mig ikke utryg ved at gå i gang med at undervise digitalt.

Christian Rigelsen er en af de lærere. Han har undervist på Rybners i snart fem år og er både faglærer og grundfagslærer i blandt andet IT.

- Dybest set er det her helt nyt for mig. Men jeg føler mig ikke utryg ved at gå i gang med at undervise digitalt. Jeg skal lære det, mens jeg gør det, fortæller Christian Rigelsen. 

Lige nu er eleverne forsøgskaniner

Tirsdag skulle han for første gang prøve at undervise elever via en computerskærm.

Seks EUX-elever er så at sige forsøgskaniner for ham i faget biologi med Microsoft Teams som digital platform for undervisningen.

Jeg giver eleverne lektier og opgaver for, som de skal forberede på forhånd. Når vi mødes digitalt, gennemgår vi dem.

Eleverne kan se ham på deres skærm, og så er der en delingsfunktion i Microsoft Teams, så han kan vise eleverne forskellige andre programmer.

De andre programmer bruger Christian Rigelsen til at vise eleverne billeder og videoer med og til - med sin mus - til at fremhæve detaljer.

Undervisningen må tilpasses

Rent fagligt stiller digital undervisning nogle lidt anderledes krav, påpeger Christian Rigelsen.

For nogle af sine klasser har han valgt at flytte rundt på stoffet, så han kan undervise i emner, som er lettere at gå til digitalt lige nu.

- Hvis lukning varer mere end to uger, skal jeg se længere frem og til at køre virtuelle forløb med alle mine klasser, siger Christian Rigelsen, som underviser på Rybners. Rybners
- Hvis lukning varer mere end to uger, skal jeg se længere frem og til at køre virtuelle forløb med alle mine klasser, siger Christian Rigelsen, som underviser på Rybners. Rybners

Og hvor han normalt underviser eksempelvis biologi-eleverne i tre klokketimer ad gangen, bliver undervisningsforløbene kortere, når de foregår virtuelt.

- Jeg giver eleverne lektier og opgaver for, som de skal forberede på forhånd. Når vi mødes digitalt, gennemgår vi dem, så jeg ikke skal vente på, de løser opgaverne, mens vi er samlet virtuelt, forklarer han. 

Mulighed for at gøre sig erfaringer

Selv om Christian Rigelsen nu skal til at lære at undervise på en ny måde på en meget alvorlig baggrund, ser han det også som en mulighed for at gøre sig erfaringer med virtuel undervisning.

Læs mere om Corona

Han er også indstillet på, at det kan være en arbejdsform, som kan vare i mere end de to uger, som regeringen foreløbig har besluttet, at alle offentligt ansatte skal arbejde hjemme i det omfang, de kan.

- Hvis lukning varer mere end to uger, skal jeg se længere frem og til at køre virtuelle forløb med alle mine klasser, siger Christian Rigelsen.

Del siden på: