160420_Corona_VUSK_11.jpg
Jens Bach
Nyhed

Lærere kan springe corona-kø over efter nærkontakt med smittet

Alle, som har været i nær kontakt med en corona-smittet, kan reservere en særlig tid til test. Det gæl­der dermed også lærere, som har været i kontakt med for eksem­pel en smittet elev.

Andreas Antoni Lund

Jens Bach

6. oktober 2020

Har du været i nærkontakt med en corona-smittet, kan du som lærer springe køen til test hos TestCenter Danmark over. Det fremgår af et skriftligt svar til DR's Aftenshowet fra Sundheds- og Ældreministeriet, skriver Folkeskolen.dk.

- Testsystemet er opbygget således, at alle nære kontakter til smittede – herunder også sundheds- og plejepersonale og pædagoger og lærere – kan booke særligt reserverede tider og kan dermed springe køen over hos TestCenter Danmark, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til Aftenshowet.

Hurtigere tilbage til skolen

Som nærkontakt vil man ifølge en pjece fra Sundhedsstyrelsens blive kontaktet, hvis der er et smittetilfælde – det kan for eksempel være på ens skole.

Herefter vil man som nærkontakt til en corona-smittet kunne kontakte Coronaopsporing.

Ifølge ministeriets svar til Aftenshowet kan eksempelvis lærere på den måde springe køen over, få hurtigere svar og vende hurtigere tilbage til skolen.

Gælder alle – også lærere

Muligheden gælder alle, som har været i tæt kontakt med en corona-smittet, og dermed også lærere på eksempelvis FGU, VUC og EUD, sprogcentre, ungdomsskoler, oplysningsforbund, daghøjskoler, AMU-centre og vejledere på beskæftigelsesområdet.

Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet til Uddannelsesforbundet.

Læs mere

Læs Sundhedsstyrelsens pjece ”Til dig, der er nær kontakt til en person, der er testet positiv for ny coronavirus”.

Læs Folkeskolen.dks artikel ”Lærere og pædagoger kan springe over i corona-køen som nærkontakter”.

Læs mere om, hvad der gælder for Uddannelsesforbundets medlemmer omkring corona på Uddannelsesforbundets hjemmeside.

Del siden på: