Anmeldelser

Virksomhedens verden

Anmeldt af Henriette Borup

21. oktober 2021

Virksomhedens Verden af Sebastian Hauge Lerche giver en bred viden om virksomhedernes struktur og organisation. Bogen består af seks kapitler i tre dele, der blandt andet beskriver virksomhedens forretningsmodel, organisation og ledelse samt økonomiske forhold. Endvidere kan man i del to (kapitel fem) læse om virksomhedens eksterne forhold, mens tredje del (kapitel seks) omhandler strategisk planlægning, herunder SWOT-modellen og vækst- og marketingsstrategier. Bogen afslutter med anbefalet litteratur og en begrebsoversigt.

Efter hvert kapitel afslutter forfatteren med en forenklet opsummering af de centrale begreber, der er gennemgået i kapitlet, hvilket giver både lærer og studerende et behageligt overblik. Der er en fin rød tråd gennem hele bogen, hvor ethvert begreb bliver understøttet af eksempler og modeller. Dog giver det mest mening at læse bogen som helhed, da for eksempel SWOT-modellen kræver indsigt i blandt andet forretningsmodellen og virksomhedens økonomiske forhold, som er gennemgået i tidligere kapitler.

Forfatteren formår at gøre de anvendte eksempler i bogen konkrete og relaterbare ved at inddrage kendte virksomheder og brands såsom Netto, Apple og H&M, hvor der ligeledes bliver benyttet virksomhedsrelevante modeller, såsom forretningsmodellen. Til arbejdet med de studerende er det muligt at anvende de mange modeller og oversigter til selv at indføre den virksomhed, som de studerende/underviseren finder relevant for undervisningen.

Virksomhedens verden

Om bogen

  • Forfatter: Sebastian Hauge Lerche
  • Forlag: Systime
  • Antal sider: 182sider
  • Pris: 349,95 kroner 
  • Bogen får ✓✓✓✓

Denne anmeldelse er udtryk for skribentens vurdering.

IBogen kan benyttes, hvis man har adgang – eller køber adgang – til Systime, og giver fri adgang til en lang række virksomhedscases og øvelser udformet til hvert kapitel, ligesom der også medfølger et minileksikon og videoer med forklaringer på begreberne.

Selvom ”Virksomhedens Verden” er udformet som en grundbog til erhvervsøkonomi C på blandt andet stx, htx og hf, så gør det læsevenlige sprog, opbygningen samt de gode forklaringer den velegnet til andre dele af undervisningsområdet, hvor viden om erhvervslivet er relevant. Det kunne tænkes at være i EGUs skoleforløb, hvor der skal være relevant undervisning i forbindelse med virksomhedspraktik, eller i virksomhedsundervisning, eventuelt på FVU trin 4, hvor man kunne udvælge nogle centrale afsnit og/eller modeller at tage udgangspunkt i.

Som underviser på VUC, hvor det kan være vanskeligt at finde tiden (og argumentet) for at gennemgå hele bogen, er det dog et lille minus, at den ikke er helt egnet som opslagsværk, da tekst og modeller er kontekstafhængige. Ligeledes er der ikke nogen egentlige arbejdsspørgsmål/opgaver i bogen. Det kan kræve lidt ekstra forberedelse for underviseren. Det er dog en mulighed, at det er implementeret i IBogen, ligesom det digitale minileksikon eventuelt kan give den en bedre ”opslagsfunktion”. Til denne anmeldelse har undertegnede dog ikke haft denne adgang til IBogen.

Del siden på: