Dine data på nettet

Forfatter
Ulla Jarulf Kjærgaard og Marianne von Eyben
Forlag
Idag og Nordan
Antal sider
90
Pris
15 kroner
Bogen får
Bogen reklamerer selv med, at den er skrevet i et sprog, der er til at forstå. Og sproget er ganske rigtigt klart og tydeligt uden at være unødigt forsimplet. Også oplysningerne er logisk ordnet, og der skelnes mellem væsentligt og mindre væsentligt, så det er til at forstå.

"Dine data på nettet" er skrevet af juristerne Ulla Jarulf Kjærgaard og Marianne von Eyben og er del af serien "Sociale Publikationer". Den er tænkt som en beskrivelse af emnet persondata og forklarer, hvordan lovgivningen påvirker og beskytter den enkelte borger. 
 

Bogen fremstår sober og velordnet med velanbragte faktabokse og grafik, omend man måske kunne ønske sig et mere livligt og indbydende udseende. 

Bogen reklamerer selv med, at den er skrevet i et sprog, der er til at forstå. Og sproget er ganske rigtigt klart og tydeligt uden at være unødigt forsimplet. Også oplysningerne er logisk ordnet, og der skelnes mellem væsentligt og mindre væsentligt, så det er til at forstå

Der startes med det grundlæggende, blandt andet kapitlet, "Dine Rettigheder", som alle bør læse. 

Indimellem gives der eksempler på hvilket omfang, overvågning og dataindsamling har antaget, hvad der er yderst interessant – og måske også kan vække noget bekymring. 

“Dine data på nettet” omhandler dog ikke kun egne data, men kommer også ind på, hvordan man som underviser skal forholde sig til persondata, for eksempel ved browsing, gruppearbejde, online-undervisning og lignende.

Den vil først og fremmest være anvendelig til undervisning i medborgerskab og samfundsfag

og vil ligeledes kunne bruges til at besvare elevers og kursisters spørgsmål om emnet – også dem, der ikke lige bliver undervist i det. 

Endvidere vil den kunne være nyttig i forhold til lærerjobbet i almindelighed, da det også kan indebære en vis omgang med personlige data: Hvordan skal man som underviser forholde sig til persondata ved browsing, gruppearbejde eller for eksempel online-undervisning? Her vil "Dine data på nettet" kunne give noget grundlæggende viden og tryghed på jobbet. 

“Dine data på nettet” kan klart anbefales som et nyttigt værktøj til at håndtere yderst aktuelle problemstillinger.

Dato
Af
Anmeldt af Martin Dybdal