Anmeldelser

Atomvaner: Nøglen til at skabe gode vaner og bryde de dårlige

Hvem har ikke ønsket at nå flere mål i livet? Ikke nødvendigvis kun de store, forkromede, men også de helt dagligdags: Komme i bedre form, have flere penge, få lidt mere tid?

Anmeldt af Martin Per Dybdal

15. marts 2021

 

 

Den amerikanske forfatter James Clears pointe er, at mål – også de store – kan nås med en lille vaneændring, bare den er vedvarende. De små vaner med den store virkning kalder han “Atomvaner”.

Umiddelbart synes titlen at indikere amerikansk succesideologi og mirakelkure. Imidlertid er tilgangen til emnet seriøs og analytisk: Hvordan isolerer man negative vaner og erstatter dem med positive? Og hvordan sikrer man sig, at de gode vaner varer ved, mens de dårlige falder bort eller dør hen?

 

Atomvaner.jpg

Om bogen 

  • Forfatter: James Clear
  • Forlag:  Dafolo
  • Antal sider: 314 sider
  • Pris: 310 kroner (paperback)
  • Bogen får ✓✓✓

Denne anmeldelse er udtryk for skribentens vurdering.

Gennemgangen er systematisk, klart struktureret og fremlægger et konkret diagnoseapparat og en ordnet handlingsskabelon. Et par ekstra artikler om princippernes anvendelse i erhvervsliv og familien kan fås. De er dog på engelsk, og man skal opgive sin e-mail-adresse for at få dem, hvilket på denne anmelder virker lige lovlig smart. Af samme grund er bonuskapitlerne ikke anmeldt.

Bogen er til alle, der ønsker at forbedre deres eget eller andres liv. Men den er også værd at læse for vejledere, mentorer, socialpædagoger og andre med lignende professionelle funktioner. Selv om man allerede har en masse teori og praksis i coaching og vejledning inden for vesten, er det værd at se, om ikke “Atomvaner” kan give noget inspiration og måske tilføje et par ting til værktøjskassen.

Del siden på: