Anmeldelse

Billedkunst – et fag i skolen

Denne bog burde være obligatorisk læsning for både nuværende og kommende billedkunstlærere: Her kan man hente inspiration til konkrete øvelser og undervisningsforløb, samtidig med at bogens forfattere inddrager deres pædagogiske og didaktiske overvejelser undervejs.

Anmeldt af Marie Aggerbeck Christensen

9. marts 2020

Det er en bog, der tydeligvis er skrevet af to forfattere, som brænder for faget og for de børn og unge, der skal undervises. Bogen er skrevet med omtanke og respekt ud fra undervisningserfaring og med stor indsigt i og viden om fagets historie.


Du kan læse hele bogen fra ende til anden eller bruge den som opslagsværk, når du tilrettelægger din undervisning eller mærker lysten til at prøve nyt.

Billedkunst - et fag i skolen af Rachel Zachariassen og Elin Østergaard.jpeg

Om bogen

 

  • Forfatter: Rachel Zachariassen og Elin Østergaard
  • Forlag: Hans Reitzels Forlag
  • Antal sider: 350
  • Pris: 400 kroner
  • Bogen får ✓✓✓✓✓
      

 

Denne anmeldelse er udtryk for skribentens vurdering.

I bogen kommer de to forfattere vidt omkring emner som visuel kultur, multimodalitet, bæredygtighed og innovation. Der vises sans for fagets mange kreative muligheder, og derudover må man sige, at forfatterne også er gode til at sætte faget i en nutidig ramme. Jeg er for eksempel ikke sikker på, at temaet bæredygtighed fyldte meget i min skoletids billedkunstundervisning.

Med hensyn til bogens visuelle side er den inddelt i overskuelige kapitler med forskelligt tematisk indhold. Selve bogen emmer af kreativitet med billeder, der fremmer forståelsen af øvelser, materialer og den kreative proces.

Personligt fik jeg på én gang lyst til at undervise i billedkunst, og samtidig talte bogen til en skabertrang og lysten til at gå ind i et kreativt flow, som jeg kan huske, at jeg gjorde som barn, når mine hænder æltede ler, og jeg byggede ting op af papmaché.

Der er ikke meget at indvende mod denne bog, som godt kunne blive en klassiker inden for billedkunstundervisning. Nyd den.

Del siden på: